La Pobla de Montornès

Geogràfica, Historia i llocs d'interès.

El municipi del Tarragonès situat en una depressió entre muntanyes, a 4 km. de la costa  i el compon el nucli urbà i tres urbanitzacions residencials, dos al nord mes extenses i l'Altra al sud, totes dues a uns dos quilòmetres del nucli urbà.

La seva activitat principal es L'agricultura i la empresa tèxtil local, però als últims anys a hagut un rebrot de petites empreses de serveis i restauració. 

Al municipi com lloc d'interès encara es poden veure les restes del castell de Montornès, l'esglèsia parroquial de Sta. Maria construïda l'any 1575, l'ermita de la mare de Déu de Montornès, construïda durant el s. XVIII i que conserva la imatge policromada de la mare de deu de Montornès datada dels segles XVI-XVII.

Actualment s'esta potenciant el turisme de proximitat i rural, tenim especial singularitat la pedrera mitgeval i forques, acompanyats de les rutes marcades amb TR i amb especial el projecte de via verda en execució.

L'Origen del poble data de la reconquesta, en motiu de la construcció del castell,  bastit segons sembla damunt d'una edificació àrab.

L'any 1066, els comtes de Barcelona, Ramon Berenguer I i la seva muller dónen el terme i la senyoria de Puigperdiguers (actualment Montornès) a la família Transunyer a canvi de la construcció d'una fortalesa, la construcció de la mateixa s'estableix al 1099.

El terme l'any 1173 passa a ser propietat del monestir de Santes Creus i l'any 1259 els habitants del lloc obtingueren del monestir la carta de Població.

ESDEVENIMENTS I FESTES
A La Pobla durant tot l'any es desenvolupen destacats esdeveniments, entre els que destaquem: El Pessebre vivent per les festes de Nadal, L'aplec de Sardanes el dilluns de pasqua, la Festa d'estiu el primer cap de setmana d'agost, La Festa Major el 8 setembre i la festa de la Pigota el 14 d'octubre.

QUÈ PODEM COMPRAR
El poble compta amb comerços de tot tipus però potser els més típics son les coques i pans cuits en forn de llenya, els embotits artesans, el mató i iogurts fets de forma artesanalment i els productes del camp que cada pagès comercialitza a la porta de casa seva.